Eğitim Dili
Eğitim dili Türkçe ve İngilizce olup, bazı dersler ve kaynaklar İngilizce olarak da sunulabilir. Eğitim dili İngilizce olan bölümde tüm dersler %100 İngilizcedir. Öğrenciler; İngilizce olan bölümde lisans eğitimine başlamadan önce İngilizce Seviye Belirleme Sınavı’na girmekte ve İngilizce düzeylerine göre +1 yıl İngilizce hazırlık okumaktadır.
Müfredat
Öğrenciler; Genel Mühendisliğin ve Bilgisayar Mühendisliği’nin temel derslerini aldıktan sonra uzmanlaşmak istediği alanla ilgi seçmeli dersleri alarak sınıf ortamında elde ettiği birikimi, bilgisini ve becerisini gerçek dünya problemlerini çözmede kullanma olanağı elde ederler. Programı tamamlayan mezunlar, sınırsız potansiyeli olan dinamik disiplinlerinin bütünüyle farkında olarak kariyerleri boyunca bütün topluma değer katmaya sürekli devam ederler.
Öğrencilerin lisans programı kapsamında uzmanlaşabileceği alanlardan bazıları şunlardır:
- Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi,
- Gömülü Sistem Geliştirme
- Oyun Programlama
- Bilgisayarlı Görme ve Uygulamaları
Laboratuvar ve Çalışma Alanları
İstanbul Atlas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrencilere, uzmanlaşmak istedikleri alanı seçmeye olanak sağlayacak zengin seçmeli dersler havuzu oluşturmuştur. Bilgisayar mimarisi, veritabanı sistemleri, bilgi sistemleri, duyarga ağlar, yapay zeka, nesne yönelimli tasarım, bilgisayar güvenliği, gömülü sistemler, internet teknolojileri, bilgisayarlı grafik ve bilgisayarlı görüntü işleme gibi çok çeşitli alanlarda, geniş laboratuvar imkanlarıyla öğrencileri buluşturmaktadır.
Başvuru ve Kabul Şartları
Giriş Sınavı ve Kriterler: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne giriş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yapılmaktadır. Ayrıca, belirli başarı kriterleri ve kontenjanlar doğrultusunda öğrenci kabul edilmektedir.