MENÜ

Whatsapp

Yazılım Mühendisliği

Danışmanlarımız seni arasın!

İlgilendiğiniz Bölüm: Yazılım Mühendisliği

Tanıtım Videosu

Eğitim Süresi

4+1 (Hazırlık) Yıl – İngilizce

Eğitim Dili

İngilizce

Öğrenim Ücretleri

ÖSYM Program Kodu

Yazılım MühendisliğiİngilizceTam Burslu209310064
Yazılım Mühendisliğiİngilizce%50 İndirimli209310065

Akademik Kadro

Danışmanlarımız seni arasın!

İlgilendiğiniz Bölüm: Yazılım Mühendisliği

Tanıtım Videosu

İstanbul Atlas Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü; bilgisayar bilimi ve mühendislik prensiplerini birleştirerek yazılım sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, bakımı ve yönetimi üzerine odaklanan bir alandır. Bu alanda eğitim alan öğrenciler, bilgisayar programlama, algoritmalar, veri yapıları, yazılım tasarımı, veritabanı yönetimi, yazılım testi, proje yönetimi ve yazılım güvenliği gibi konuları öğrenirler.

Eğitim Dili

Eğitim dili İngilizce olup, bölümde tüm dersler %100 İngilizcedir. Öğrenciler; lisans eğitimine başlamadan önce İngilizce Seviye Belirleme Sınavı’na girmekte ve İngilizce düzeylerine göre +1 yıl İngilizce hazırlık okumaktadır.

Müfredat ve Laboratuvarlar

İstanbul Atlas Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümünde, öğrencilere, uzmanlaşmak istedikleri alanı seçmeye olanak sağlayacak makine öğrenmesi ile yapay zeka programlarının hazırlanması, büyük hacimli yazılım sistemlerinin hazırlanabilmesi için modelleme ve nesne tabanlı analiz ve tasarımının da içinde bulunduğu zengin seçmeli dersler havuzu oluşturmuştur.

Öğrenciler; Genel Mühendisliğin ve Bilgisayar Mühendisliği’nin temel derslerini aldıktan sonra uzmanlaşmak istedikleri alanla ilgi seçmeli dersleri alarak sınıf ortamında elde ettiği birikimi, bilgisini ve becerisini gerçek dünya problemlerini çözmede kullanma olanağı elde ederler.

İstanbul Atlas Üniversitesinde öğrenciler; Genel Bilgisayar Laboratuvarı, Mantık Tasarımı ve Dijital Sistemler Laboratuvarı, Veri Yoğun Uygulamaların Örneklendiği Küme Bilgisayar Ortamı ve Creative Laboratuvarda bulunan son teknoloji bilgisayar ve güncel tüm yazılımları kullanarak proje ve araştırmalarını 24 saat kullanabilmektedirler.

Çalışma Alanları

Yazılım Mühendisliği Bölümü Mezunları; iş dünyasında, sanayi, hizmet sektörü, telekomünikasyon, bankacılık gibi birçok alanda çalışma imkânına sahiptir.

Başvuru ve Kabul Şartları

Giriş Sınavı ve Kriterler: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümüne giriş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yapılmaktadır. Ayrıca, belirli başarı kriterleri ve kontenjanlar doğrultusunda öğrenci kabul edilmektedir.

Dikey Geçiş Puanlar ve Kontenjanlar Çizelgesi

Program KoduProgramBursPuan TürüKontenjanEn Küçük Puan​En Düşük Başarı Sırası
209310064Yazılım MühendisliğiTam BursluSAY9387,4305496.496
209310065Yazılım Mühendisliği%50 İndirimliSAY55......
BölümProgram KoduPuan TürüKontenjanEn Küçük PuanEn Düşük Başarı Sırası
Yazılım Mühendisliği (İngilizce / Tam Burslu)209310064SAY9387,4305496.496
Yazılım Mühendisliği (İngilizce / %50 İndirimli)209310065SAY55

Galeri

Sayılarla ATLAS

Lisans Bölümü
0
Önlisans Programı
0
Lisansüstü Programı
0
Mevcut Öğrenci
0
Öğrenci Kulübü
0
Erasmus Partner
Üniversite
0
Partner Şirket
0
Spor Takımı
0